ROBERT HEYAT

Suveran Mare Comandor, Supremul Consiliu din Azerbaidjan
Mare Maestru din Trecut, Marea Lojă din Washington DC
Mare Maestru din Trecut, Marea Lojă din Azerbaidjan


Dragii mei Frați din Marea Lojă Națională din România, simt o mare plăcere și onoare să mă adresez vouă după atâția ani prin acest mesaj. Anul acesta a fost unul neobișnuit, iar pandemia de coronavirus ne-a schimbat tuturor viața. Lojile noastre nu s-au putut întruni față-n față iar toate activitățile noastre s-au desfășurat pe platforma virtuală Zoom. Însă Credința, Iubirea Frățească și Speranța ne-au ajutat să mergem mai departe și să ne păstrăm puterea.

Ca fondator al Marii Loji Naționale din România și a Supremului Consiliu, am fost mereu extrem de atașat de Frații mei și de Fraternitatea Masonică din România, și orice problemă cu care s-a confruntat m-a îngrijorat profund. Problemele recente din cadrul Marii voastre Loji și din Supremul Consiliu au reprezentat o mare preocupare pentru Francmasoneria regulară și recunoscută din Europa și Statele Unite, și în mod special pentru mine.

Marea Lojă Națională din România a fost creată cu mari eforturi și prin contribuția multor frați bătrâni și tineri deopotrivă, din interiorul și din afara României, la începutul anilor ’90. Îmi amintesc de multe nopți pe care le-am petrecut în casa modestă a Venerabilului Frate Nicu Filip (Dumnezeu să-l ierte) și de zilele în care am lucrat alături de mulți Frați pentru a ne asigura că Fraternitatea Masonică din România e clădită pe temelii foarte puternice. Frații mei, Fraternitatea voastră din România e un dar prețios și ar trebui să-l ocrotiți prin iubire unul față de altul și printr-o unitate lipsită de interes personal și elemente profane, respectând mereu constituția instituției voastre și regulile și cutumele străvechi ale Francmasoneriei. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe voi și Francmasoneria din România și fie să progresați tot mai mult.