CLAUDIU IONESCU

Maestru Venerabil din Trecut al Lojilor FORUM Nr. 64 și AGORA Nr.175, București;
Fondator și Director al Revistei FORUM MASONIC

 

 

Claudiu IonescuUnul dintre nașii mei de Masonerie, Dan Amedeo Lăzărescu, o distinsă personalitate cu o vastă cultură generală, mi-a spus în 1997, atunci când am bătut la Porțile Templului, că „Masoneria este ca o masă mare, pe care fiecare pune tot ce are și ia ce are nevoie“.
Într-un moment de răscruce a existenței mele, trei ani mai târziu, am făcut o alegere, iar vorbele acestea și-au arătat din plin adevărul. Având experiență în presa scrisă, mi-am dat seama că pot ajuta Craftul punând bazele unui sistem de comunicare către exterior. Așa s-a născut revista Forum Masonic.

Am avut norocul să am în loja în care eram atunci oameni de viziune, care au înțeles rolul unei reviste și, mai mult, au înțeles deschiderea pe care o vizam printr-o revistă cu statut bilingv, în română și în engleză. Frații mei au fost solidari cu mine în această inițiativă, m-au ajutat atât moral, cât și material pentru apariția revistei. Le mulțumesc încă o dată, acum, în această etapă a drumului pe care l-a parcurs Forum Masonic.

Lord NorthamptonOrizontul îngust al unora dintre oficialii MLNR din acea vreme ar fi putut fi o piedică în a continua să promovez în lume o imagine favorabilă a Masoneriei române. Am rezistat cu tenacitate datorită convingerii mele ferme că ceea ce am construit este un lucru bun și necesar, privind către viitor și nelăsându-mă anihilat de prezent, și datorită prietenilor din România și din străinătate.

Decorare EugenLucrurile s-au schimbat în 2003, odată cu alegerea fratelui Eugen Ovidiu Chirovici ca Mare Maestru al MLNR. A creditat revista, transformând-o dintr-o inițiativă particulară în revista oficială a Marii Loji. Având girul MLNR și sprijinul extern al câtorva personalități ale Masoneriei mondiale care au ales să își lege numele de Forum Masonic, era în firea lucrurilor să creștem.

diploma ClaudiuÎn mod natural, Prea Respectabilul Frate Radu Bălănescu, Mare Maestru al MLNR din 2010, a continuat munca de susținere a revistei, fiind cel care trasează orientarea activității noastre și aprobă conținutul revistei Forum Masonic.

Astăzi, Forum Masonic își are locul într-o elită, se află în cele mai importante biblioteci ale lumii, este o revistă distribuită tuturor Marilor Loji cu care MLNR întreține relații fraternale, precum și celor mai importante publicații masonice/institute de cercetare masonică de pe glob.

directori FMLa aniversarea celor 50 de numere ale revistei, îmi doresc ca Forum Masonic să își mențină standardele, să crească continuu în ceea ce privește calitatea, să aibă parte de colaboratori din ce în ce mai valoroși și să se bucure și de aici înainte de încrederea și interesul fraților.