CHAIM HENRY GEHL

Mare Maestru din Trecut, Marea Lojă a Statului Israel;
Mare Maestru de Onoare, Marea Lojă Națională din România;
Director de Onoare al revistei FORUM MASONIC

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIN MEMORIAM

Chaim Henry Gehl s-a născut la Tel Aviv, pe 4 iunie 1943. A studiat la Cole­giul Whitting­ham, o şcoală evreiască din Brighton, în Anglia.

În timpul serviciului militar în armata israeliană, a fost membru al di­viziei tehnice secrete din Aviaţia Israelienă, urmând apoi ingineria electronică la Universitatea Sheffield din Anglia.

A dezvoltat un sistem special de cer­ce­tare-dezvoltare pentru Căile Ferate Brita­nice, lucrând ca inginer de Cerce­tare şi Dezvoltare la Molins, în Londra.

A studiat apoi în Germania hard­ware pentru computere şi a fost angajat ca inginer electro­nist principal la Sanyo Company în Paris.

A studiat și marketingul, lucrând ca inginer de marketing la Louis Newmark Ltd, în Croydon, Anglia.

A fost fondatorul şi managerul Galment control system company în Londra, care repre­zenta şi făcea marketing pentru com­panii internaționale de tehno­logie, pentru dispo­zitive inginereşti.

S-a mutat apoi în Suedia, unde a lu­crat în industria de marketing pentru diamante israeliene, ca membru al Asociaţiei Bijutierilor Britanici.

În 1977, s-a întors în Israel, a învăţat despre tran­s­for­ma­rea materiilor prime şi a început să lucreze în domeniul diamantelor. A fost director general la Getter Computers, iar din 1983 a devenit consilier și director al Dubek Company.

Fratele Chaim Gehl a fost fiul masonului Martin Gehl, a cărui memorie este binecuvântată, care a deţinut demni­tatea de Mare Maestru Adjunct din Trecut.

A fost inițiat în Loja Bezalel Nr. 20 în 1982, iar în 1987 a fost ales, pentru doi ani, al 25-lea Venerabil al ei.

A deținut mai multe funcții în cadrul Marii Loji a Statului Israel. A fost ales Mare Maestru pe 29 ianuarie 2002 și a deținut această demnitate până pe 24 ianuarie 2005. În timpul mandatului său, Marea Lojă a Statului Israel a ţinut cel de-al 50-lea Convent aniversar. Chaim Henry Gehl a avut gradul 33 în cadrul Supremului Consiliu de Rit Scoţian Antic și Acceptat din  Israel şi a fost Past Grand Principal  în conducerea Royal Arch.

P. R. Fr. Chaim Henry Gehl a părăsit această lume pe 16 august 2014.

Soția sa, Ahuva, lucrează ca ghid turistic.