CLAUDIU IONESCU
de vorbă cu

Pro Marele Maestru de Onoare al American-Canadian Grand Lodge

 

 

DSCF0342 web
Prea Respectabile Domn și Frate, te felicit cu ocazia celei de-a 40-a aniversări ca organizator şi Maestru de Ceremonii al Balului de Caritate Anual George Washington al Lojii Solomon. Unul dintre Marii Maeștri din trecut ai ACGL mi-a  spus că acest eveniment a devenit, fără nici un dubiu, „eveni­mentul social cel mai important al Marii Loji“. Cărui fapt îi atribui acest succes?

 Frate Claudiu, te referi la acest Bal de Caritate George Washington ca la un succes al meu, aşa cum o fac mulţi alţii, şi eu sunt recunoscător pentru aceste remarci, însă, acest eveniment popular este, cu certitudine, un efort colectiv. Altfel, un asemenea eve­niment minunat ar fi fost imposibil „de ridicat de la sol“!

Dar acum, să revin la întrebarea ta. Balul acesta continuă să fie un eveniment de succes, după atâția ani.Există multe motive, dar pentru a menţiona numai câteva, care îmi vin în minte imediat, acestea ar fi:

În pri­mul rând şi cel mai important, chiar de la început, este sprijinul pe care l-am avut de-a lungul anilor din partea fraților din Loja Solomon şi a doamnelor lor, care joacă un rol de suport important pentru noi în fiecare an şi, dacă mi se permite, aş spune că doamna mea, Bianca, a fost cel mai mare sprijin pentru mine în toţi aceşti 40 de ani.

Sprijinul pe care îl primim de la Ofiţerii Marii noastre Loji. Aproape fiecare Mare Maestru, de-a lungul anilor, când a fost posibil, a accepted invitaţia mea de a participa la Bal şi de a fi Oaspetele nostru de Onoare, alături de un Oaspete de Onoare din Comunitatea noastră militară, întotdeauna un ofițer de rang înalt (un general sau un amiral) de la Cartierul General al Comandamentului  Statele Unite-Europa, iar parada drapelelor, realizată de membrii Legiunii de Onoare Shrine,  dă o tentă de ceremonie serii. Câtă vreme vorbim despre Marea Lojă și comunitatea militară, aş fi neglijent, şi sunt conştient că „aș merge pe gheaţă subţire”, dacă nu menționez 3 oameni care m-au sprijinit, mai mult decât şi dincolo de chemarea datoriei, de-a lungul atâtor ani, anume:

  • P. R. Fr. Gerhard Severin, M.M.T. al ACGL;
  • P. R. Fr. Paul Curran, M.M.T. al ACGL;
  • Doamna Walt Cogan, fost Ofiţer de Protocol la Cartierul General al Comandamentului Statele Unite-Europa, care continuă să ne aducă invitați care să ne vorbească din partea Cartierului General.

Foto 2  pag 14 webApoi vine sprijinul şi ajutorul fratern al lojilor germane surori din zona metropolitană Stuttgart. De asemenea, în ultimii ani, am avut plăcerea de a primi un număr semnificativ de fraţi turci şi pe doamnele lor, ca de asemenea şi un număr foarte mare de fraţi români şi pe doamnele lor, mulţumită și eforturilor tale, frate Claudiu. Apropo de oaspeţi români, aş dori să spun că, pentru mine, cel mai important moment din aceşti 40 de ani a fost că am avut posibilitatea de a-l primi şi saluta pe Alteţea Sa Regală Prinţul Paul al României, care la sfârşitul serii mi-a spus: „De la un Paul către altul, am întâlnit un nou prieten. Îţi mulţu­mesc Fr. Paul“. Acele vorbe, alături de pozele pe care le-am făcut şi de autograful său, sunt neprețuite pentru mine.Foto pag 14 web

În cele din urmă, dar nu mai puţin important, întreaga ambianţă de la Hotelul Pullman La Fontana, superba sală de bal, profesionalismul întregului personal de serviciu, de la recepţie și de la bucătărie, până la persona­lul care serveşte, totul funcţionează spre satisfacţia noastră. Ca totul să fie minunat, am avut mare noroc de-a lungul anilor să putem aduce  formații foarte bune, pentru plăcerea de a asculta muzică şi a dansa.

Toate aceste elemente pozitive au făcut ca mulți să revină în fiecare an, să aducă noi oaspeți, ceea ce este atât de important într-o societate militară mobilă, element cu care ne confruntăm în lojile şi în comunitatea noastră.

Ei bine, Fr. Claudiu, aş zice că acesta a fost un al naibii de lung răspuns la foarte scurta ta întrebare, dar mi se pare că şi aşa nu pot să îmi exprim destul mulţumirile către toţi cei care au contribuit la aceşti 40 de ani de succes şi eu sper sincer că ne vom mai bucura în viitor de multe ediții ale Balului de Caritate George Washington.

Abia aștept să continuu să ajut cât de bine pot. Acest eveniment a devenit un serviciu făcut cu plăcere de-a lungul anilor!!