MICHAEL KRAUS

Mare Maestru din Trecut și Mare Maestru de Onoare, Marea Lojă a Austriei;
Mare Maestru de Onoare, Marea Lojă Națională din România

 

Michael Kraus - crop webFraţilor,

 

Vă trimit această scrisoare pentru a vă informa că mi-am retras în mod formal candidatura pentru funcția de Secretar Executiv, miercuri, 14 mai 2014.

Faptul că procedura electorală este descrisă în Constituția Confe­rinței numai în termeni foarte ge­nerali şi lipsiţi de precizie lasă loc pentru forme de campanie obsti­nente și intense pentru posibilii can­didaţi. În aceeași privință, Con­sti­tu­ţia nu face precizări în privința califică­rilor necesare pentru această poziție.

Este impresia mea că, în aceste alegeri, campaniile candidaţilor şi informaţiile despre ei au fost foarte inegale. Acesta este motivul retragerii mele. Fraţilor, vă spun asta fără regret sau reproş pentru cineva. Felul în care s-au întâmplat lucrurile este perfect acoperit de Constituţie.

Consider că este o dovadă foarte pozitivă pentru importanţa Conferinţei că am avut inițial patru candi­daţi dintre care să alegem. Dar eu aş recomanda, păstrând în vedere noile provocări şi aşteptări dinlăuntrul Craftu­lui, să fie discutate şi votate proceduri care să poată oferi şanse mai egale şi mai obiective tuturor candida­ţilor posibili şi competenți.

Urările mele de bine noului Secretar Executiv şi Con­fe­rinţei.

(Acest mesaj a fost citit de P.R. Thomas Jackson în numele P.R. Michael Kraus, cu ocazia Conferinței Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare (Mai 2014, București, România)