JEFFREY M. WILLIAMSON

Mare Maestru din Trecut 2016-2018, Marea Lojă a Statului New York
Președinte, Comitetul de Corespondență și Relații Externe ML din New York
Fost membru în conducerea Conferinței Mondiale a Marilor Maeștri
Fost Președinte al Conferinței Marilor Maeștri din America de Nord

S-a spus în ritualul nostru că „Adevărul este un atribut Divin și temelia tuturor virtuților”. Tânărul pelerin care caută „Adevărul” în schimbătorul peisaj Masonic internațional va fi repede „copleșit” în eforturile sale, ajungând să se confrunte cu o cacofonie de opinii și retorici diferite prezentate de anumite jurisdicții și entități, fiecare dintre ele promovându-și propria agendă.
Ca tânăr „pelerin” și eu am fost pus la încercare în misiunea mea de găsire a „Adevărului”, iar Drept Respectabilul Thomas W. Jackson s-a înălțat de multe ori la nivelul situației ca să-mi arate calea și „Adevărul” real despre respectiva chestiune. Prietenia noastră a început cu mulți ani în urmă, când Fratele Jackson participa în mod regulat la Conventul Anual al Marii Loji a Statului New York. În 2005, Drept Respectabilului Thomas W. Jackson i-a fost decernat Premiul pentru Realizări Deosebite din partea Marii Loji a Statului New York, cea mai înaltă distincție care poate fi conferită în jurisdicția noastră.
Datorită cunoștințelor despre Francmasonerie din lumea întreagă, mulți lideri ai Francmasoneriei căutau să-i afle părerile, mai ales când venea vorba despre relațiile internaționale ale unei Mari Loji. În postul de Secretar Executiv al Conferinței Mondiale a Marilor Loji, funcție pe care a deținut-o multă vreme, Drept Respectabilul Thomas W. Jackson nu doar că avea cunoștințe despre o anumită problemă, ci era foarte probabil să aibă cunoștințe personale despre o anumită problemă, pentru că fusese chiar de față atunci când avusese loc un anumit incident!

De multe ori am găsit că e necesar să-l sun pe Drept Respectabilul Thomas W. Jackson acasă în Pennsylvania și, indiferent ce ar fi făcut în acel moment, mi-a răspuns de fiecare dată. Atunci când nu era în țară, mă contacta de fiecare dată la întoarcere.
Fratele Jackson era complet nepărtinitor în privința problemelor internaționale și nu avea nici un fel de animozitate față de nimeni sau de vreo jurisdicție. Pe el îl interesa numai să ajungă la miezul de „Adevăr” al chestiunii și să facă lucrul corect!
În opinia mea, întreaga Comunitate Masonică l-a pierdut pe unul dintre cei mai apreciați și influenți Masoni ai acestei generații. Starea Francmasoneriei globale a fost mult îmbunătățită și consolidată pentru că el a slujit măreața noastră fraternitate. Vom simți lipsa priceperii lui de a conduce, a judecății și a observațiilor lui atente încă mulți ani de acum încolo.
Fie care Marele Arhitect al Universului să-l ducă la Sine și să-l ocrotească veșnic pe dragul nostru Frate Thomas W. Jackson și să-l țină în mâinile Lui. Amin