EDMUND T. HARRISON

Înalt Mare Preot General 2011-2014

Frate Claudiu, acesta e un omagiu mărunt adus de un om care l-a admirat enorm și îți mulțumesc pentru această ocazie.

Să fiu rugat să spun câteva cuvinte despre Tom Jackson e o onoare în sine. L-am cunoscut pe Tom când am fost inițiat în Francmasoneria Internațională prin numirea mea în postul de Înalt Mare Preot Adjunct Regional pentru America Latină în Marele Capitul General Internațional al Masonilor Arcului Regal. Din câte îmi amintesc, Tom vorbea la Conferința Confederației Masonice Interamericane, iar eu i-am fost prezentat în noua mea funcție. A fost o ocazie nemaipomenită pentru mine să învăț de la maestru, iar el m-a călăuzit cu pricepere. S-a oferit să mă ajute și să mă sfătuiască în privința schimbărilor pe măsură ce mă confruntam cu ele.
Mi-am dat repede seama ce sursă nemapoimenită de informații aveam la dispoziție, pentru că mi-a oferit cunoștințele lui în aproape orice provocare ce mi-a apărut în cale.
Mai târziu, când am hotărât să candidez la postul de Mare Scrib General, Tom s-a oferit să mă sprijine și a scris un eseu foarte sensibil în sprijinul cauzei mele. Nu am nici o îndoială că impactul acestuia a influențat mult alegerea mea. Am vorbit împreună în America Latină și în Africa, și fiecare astfel de moment a fost pentru mine o ocazie să învăț mai multe.
Tom a acceptat cu amabilitate două invitații de a vorbi pentru mine la două întâlniri speciale la New York și eram mereu recunoscători pentru timpul pe care și-l găsea ca să stea de vorbă cu noi. Ultima dată când am fost nevoit să mă sprijin pe Tom a fost acum doi ani, când ne-am confruntat cu niște evenimente extraordinare în Brazilia. Într-o perioadă când am fost copleșiți de provocări pe care le-am împărtășit cu Tom, el a venit cu răspunsul la problemă. Faptul că problema a fost rezolvată astăzi datorită îndrumărilor lui e un exemplu al înțelegerii sale uluitoare.
Mulți masoni încă pot beneficia de pe urma celor mai bune lucruri pe care le poate oferi Breasla datorită îndrumărilor și ghidării lui înțelepte și profunde. Fie ca amintirea zâmbetului său, a replicilor sale rapide, a înțelepciunii și glasului său grav să rămână vii pentru totdeauna în inimile noastre. Odihnească-se în pace.
Cu drag,

Ted