OSCAR DE ALFONSO ORTEGA

Mare Maestru al Marii Loji a Spaniei;
Mare Maestru de Onoare, Marea Lojă Națională din România

 

 

Oscar webOpinia mea despre revista Forum Masonic este absolut excelentă. Îmi plac articolele, design-ul revistei este frumos. Este – noi putem realiza asta – că s-a lucrat perfect. Sunt sigur că nu există numai o persoană în spate, ci o întreagă echipă se află în spatele proiectului.

În Marea Lojă a Spaniei, noi încercăm întotdeauna să copiem lucruri bune de la celelalte Mari Loji şi Forum Masonic este unul dintre aceste lucruri bune. Eu vreau să fac un asemenea Forum în Spania, o asemenea revistă… Vom copia exact ce aţi făcut: noi o vom scrie în spaniolă, după cum este în limba română Forum Masonic, cu o traducere în engleză. Iar în Spania asta este mult mai important, pentru că 40% din membrii Marii Loji sunt la origine britanici – sunt masoni spanioli, 100%, bineînţeles.

De fiecare dată când primim în Marea Lojă a Spaniei revista Forum Masonic, eu sunt foarte mândru să o citesc şi întotdeauna mă uit dacă este vreo poză cu mine, pentru a o scana, pentru a o păstra în computerul meu, pentru viitor, pentru ca fiica mea să vadă şi să zică – Doamne, este tata!

Eu cred cu adevărat că nu este uşor, că este o sarcină foarte dificilă, cu siguranţă, şi rezultatul acestei munci este absolut minunat şi noi trebuie să recunoaştem asta. Este exemplu pentru toţi ceilalţi. Marea Lojă Naţională din România este întotdeauna în fruntea Francmaso­neriei, nu numai în Europa de Est, dar, cred eu, în întreaga Europă. De ce este atât de bună? Din mai multe motive. Şi Forum Masonic este unul dintre ele. Eu aş fi cu adevărat foarte mândru dacă am putea să copiem în Spania măcar un pic din revistă, aşa cum este în România.

Eu cred că ideea este fantastică. Să ai această unealtă de comunicare cu Fraţii în legătură cu ceea ce se întâmplă, nu numai în Marea Lojă, dar în tot restul lumii, de asemenea, cu participarea multor autori, oameni diferiţi care scriu articole – din Anglia, Germania, Italia, Spania etc.