ARAS KAZAZ

Mare Maestru din Trecutul Imediat, Marea Lojă Națională a Azerbaidjanului


O poartă spre lumină. O poartă spre iluminare. Și mai presus de orice, o poartă către frăție. Nu există cale mai bună de a descrie cât de mult evoluează lumea Francmasoneriei în ultimii ani, iar revista „Forum Masonic” a fost și este un stâlp important și izvor de cunoștințe din care noi, ca frați, nu doar frații din Azerbaidjan, ci din toată lumea, am avut privilegiul să ne inspirăm și să ieșim din adormire în călătoriile noastre personale.

            Fiind o Mare Lojă foarte tânără, Marea Lojă Națională a Azerbaidjanului a avut noroc de o relație extraordinară cu „Forum Masonic” încă de la fondarea noastră.

            Legătura puternică de fraternitate a creat un mediu mai universal, care depășește orice graniță, iar sprijinul neprețuit al echipei „Forum Masonic” și rolul de pionierat pe care l-au jucat prin stabilirea conexiunilor în lumea Francmasoneriei au fost întotdeauna, fără îndoială, o mare valoare pentru Marea noastră Lojă, dar și pentru alte organisme masonice de pe tot Globul.

            Aș vrea să mulțumesc revistei „Forum Masonic” pentru angajamentul altruist de a purta lumina Breslei noastre și în alte colțuri ale lumii pentru a-i educa, lumina și informa pe frații noștri în ultimii 20 de ani. Datorită eforturilor voastre, frații noștri au învățat în această perioadă aspectele unificatoare ale Francmasoneriei, în ciuda diferențelor cunoscute din lumea însăși.

            Odată ca niciodată, în primii ani de la formarea Marii noastre Loje, un frate a spus că e posibil ca în țara noastră totul să fie fragil, dar nu Francmasoneria. E o mare onoare să aud de la un frate tânăr observații atât de înduioșătoare despre Breasla noastră, iar realitatea e că acești frați și-au dezvoltat viziunea asupra lumii și opiniile despre Francmasonerie cu ajutorul fraternității noastre și datorită unei alte importante surse de lumină din era noastră, revista „Forum Masonic”.

            Vă suntem recunoscători pentru serviciile aduse Breslei noastre și pentru felul în care v-ați făcut simțită prezența în viața noastră.