THOMAS W. JACKSON

Secretar Executiv, Conferința Mondială a Marilor Loji;
Mare Maestru de Onoare ad vitam al MLNR;
Director de Onoare al revista FORUM MASONIC

 

 

Tom JacksonEu am colaborat cu revista Forum Masonic chiar de când s-a născut, fiind una dintre publicaţiile de elită din lumea Francma­soneriei. Este o situaţie aproape unică ceea ce aveţi voi în România, pentru că sunt foarte puţine Mari Loji – iar eu nu mă pot gândi la vreuna pe moment – unde publicaţia nu este produsă de Marea Lojă. Majoritatea Marilor Loji îşi asumă responsabilitatea pentru propriile lor publicaţii, ceea ce înseamnă că munca şi efortul necesare producerii acelei publicaţii aparțin persoanelor din cadrul Marii Loji.

Unicitatea publicaţiei din România, revista Forum Masonic, constă în aceea că majoritatea muncii este făcută fără implicarea Marii Loji şi a ofiţerilor ei. Asta înseamnă că o extra­ordinară responsabilitate şi angajare este luată de pe umerii personalităților Marii Loji. În acelaşi timp, revista trebuie să fie conştientă de faptul că, totuși, responsabilitatea ultimă pentru decizia a ce se publică trebuie să vină de la Marele Maestru şi de la Marea Lojă. Eu văd aici un devotament total faţă de Masonerie în general şi, în particular, faţă de Francmasoneria română.Trevor

Eu cred că publicaţia în sine – am mai făcut acest comentariu în prezenţa ta – este cu certitudine una dintre publicaţiile cele mai bune din lumea masonică de astăzi. Calitatea revistei este excelentă şi devotamentul faţă de cunoaştere al celor care scriu în revistă Nevillereflectă premisa Francmasoneriei în privinţa dobândirii cunoaşterii și stimulării gândirii; creează şi sprijină premisa majoră a fraternităţii – egalitatea dintre oameni.

Pentru mine a fost o onoare să fiu numit director onorific al revistei Forum Masonic. Cu certitudine, orice are o asemenea calitate precum calitatea revistei Forum Masonic este ceva cu care nu am nici o problemă în a fi asociat. Şi aș vrea să mulţumesc revistei pentru că m-a pus în această postură.